МегаПредмет


ПОЗНАВАТЕЛЬНОЕ

Сила воли ведет к действию, а позитивные действия формируют позитивное отношение


Как определить диапазон голоса - ваш вокал


Как цель узнает о ваших желаниях прежде, чем вы начнете действовать. Как компании прогнозируют привычки и манипулируют ими


Целительная привычка


Как самому избавиться от обидчивости


Противоречивые взгляды на качества, присущие мужчинам


Тренинг уверенности в себе


Вкуснейший "Салат из свеклы с чесноком"


Натюрморт и его изобразительные возможности


Применение, как принимать мумие? Мумие для волос, лица, при переломах, при кровотечении и т.д.


Как научиться брать на себя ответственность


Зачем нужны границы в отношениях с детьми?


Световозвращающие элементы на детской одежде


Как победить свой возраст? Восемь уникальных способов, которые помогут достичь долголетия


Как слышать голос Бога


Классификация ожирения по ИМТ (ВОЗ)


Глава 3. Завет мужчины с женщиной


Оси и плоскости тела человека


Оси и плоскости тела человека - Тело человека состоит из определенных топографических частей и участков, в которых расположены органы, мышцы, сосуды, нервы и т.д.


Отёска стен и прирубка косяков Отёска стен и прирубка косяков - Когда на доме не достаёт окон и дверей, красивое высокое крыльцо ещё только в воображении, приходится подниматься с улицы в дом по трапу.


Дифференциальные уравнения второго порядка (модель рынка с прогнозируемыми ценами) Дифференциальные уравнения второго порядка (модель рынка с прогнозируемыми ценами) - В простых моделях рынка спрос и предложение обычно полагают зависящими только от текущей цены на товар.

Пяточисленныя молитвы св. Димитрия Ростовскаго





 

Один старец от Богоносных Отцев, стоя на молитве и быв в восторге, слышал глас Господа нашего Иисуса Христа, глаголющий с Пречистою и Пресвятою Богородицею, Материю Своею, рекши к Ней:

– Рцы мне, Мати Моя, колико болезней наибольших, живущи на свете, претерпела еси Мене ради?

И рече Пресвятая:

– Сыне и Боже Мой! Наибольших пять болезней Тебе ради претерпела: первая – егда услышала от Симеона Пророка, еже имел еси убиен быти; вторая – егда ищущи Тебе во Иерусалиме через три дня, Тя не видела есмь; третья – егда Тя поймана и связана от жидов услышала; четвертая – егда Тя на кресте между разбойниками распятаго видела; пятая – егда Тя видела во гробе полагаема.

И рече к Ней Господь:

– Глаголю Тебе, мати Моя: аще кто каждую болезнь Твою на каждый день прочтет с молитвою Моею, сие есть «Отче наш», и Архангельское обрадование, сие есть, «Богородице Дево, Радуйся» – за первую болезнь дам ему познание грехов и жаление о них; за вторую – дам ему всех грехов прощение; за третью – возвращу ему добродетели его, через грехи изгибшия; за четвертую – напитаю его при смерти его, Телом и Кровию Моею Божественною; за пятую – явлюся ему Сам при смерти его и прииму душу его в живот вечный. Аминь.

По видению этому Богоносному Старцу святителем Димитрием Ростовским было сложено нижеследующее молитвословие.

Начало молитв:

Слава Тебе, Христу Богу моему, не погубившему мя грешнаго со беззакониями моими, но даже доселе грехом моим потерпевшему.

(Поклон).

Сподоби, Господи, в день сей без греха сохранитися нам. Даруй ми, Господи, да ни словом, ни делом, ни помышлением не прогневаю Тя, Создателя моего, но вся дела моя, советы и помышления да будут во славу Пресвятаго Имени Твоего.

(Поклон).

Боже, милостив буди мне, грешному, во всей жизни моей; во исходе моем и по кончине не остави мене.

(Поклон)

Затем, падши ниц на землю, говори:

Господи, Иисусе Христе, Сыне Божий, приими умершаго мя душею и умом, приими мя, грешнаго блудника, сквернаго душею и телом, отыми неприязнь безстудную и не отврати лица Твоего от мене, не рцы, Владыко: не вем кто еси, но вонми, гласу моления моего; спаси мя, яко имеяй множество щедрот и не хощеши смерти грешника. Не оставлю же Тя, Создателя моего, и не отступлю от Тебе, дондеже послушавши мя и даси всем грехом моим прощение, молитв ради Пречистыя Матери Твоея, предстательства Честных Сил Безплотных, Ангела хранителя моего, Святаго славнаго Пророка же и Предтечи Твоего, Крестителя Иоанна, Богоглаголивых Апостол, Святых и добропобедных мученик и Богоносных Отец наших и всех Твоих Святых, помилуй и спаси мя грешнаго. Аминь.

Царю Небесный, Утешителю, Душе истины, Иже везде Сый, и вся исполняли, сокровище благих и жизни подателю, прииди и вселися в ны, и очисти ны от всякия скверны, и спаси, Блаже, души наши.

Святый Боже, Святый крепкий, Святый безсмертный, помилуй нас.

(Трижды с поклонами).

Слава Отцу, и Сыну, и Святому Духу, и ныне и присно, и во веки веков, аминь.

Пресвятая Троице, помилуй нас, Господи, очисти грехи наша, Владыко, прости беззакония нашa, Святый, посети и исцели немощи нашa, имени Твоего ради.

Господи помилуй (Трижды).

Слава и ныне:

Отче наш, Иже еси на небесех, да святится имя Твое, да приидет царствие Твое, да будет воля Твоя, яко на небеси и на земли. Хлеб наш насущный даждь нам днесь, и остави нам долги нашa, якоже и мы оставляем должником нашим; и не введи нас во искушение, но избави нас от лукаваго. Яко Твое есть царство и сила и слава во веки. Аминь.

Богородице Дево, радуйся, Благодатная Марие, Господь с Тобою: благословенна Ты в женах, и благословен Плод чрева Твоего, яко Спаса родила еси душ наших.

 

Молитва 1-я

 

О, Мати милосердая, Дево Марие, аз грешный и непотребный раб Твой, воспоминающе Твоя болезни, егда ты услышала еси от Симеона Пророка о немилостивом убиении Сына Твоего, Господа нашего Иисуса Христа, приношу сию Тебе молитву и Архангельское обрадование, приими в честь и память болезней Твоих и умоли Сына Твоего, Господа нашего Иисуса Христа, да дарует ми познание грехов и жаление о них.

(Поклон).

 

Молитва 2-я

 

Отче наш. Яко Твое есть Царство. Богородице Дево, радуйся.

О, Богоблаженная и Пренепорочная Отроковице, Мати и Дево, приими от мене, грешнаго и непотребнаго раба Твоего, сию молитву и Архангельское обрадование в честь и память болезни Твоея, егда позабыла еси Сына Твоего, Господа нашего Иисуса Христа, в церкви и через три дня Его не видела еси; умоли Его и испроси у Него всех грехов моих прощение и оставление, Едина Благословенная.

(Поклон).

 

Молитва 3-я

 

Отче наш. Яко Твое есть Царство. Богородице Дево, радуйся.

О, Мати Света, Преблагословенная Дево Богородице, приими от мене, грешнаго и непотребнаго раба Твоего, сию молитву и Архангельское обрадование в честь и память болезни Твоея, егда Сына своего, Господа нашего Иисуса Христа, поймана и связана слышала еси. Умоли Его, да возвратит мне добродетели, чрез грехи изгибшия, да Тя, Пречистая, во веки величаю.

(Поклон).

 

Молитва 4-я

 

Отче наш. Яко Твое есть Царство. Богородице Дево, радуйся.

О, милосердия Источниче, Дево Богородице, Приими от мене, грешнаго и непотребнаго раба Твоего сию молитву и Архангельское обрадование в честь и память болезни Твоея, егда на кресте между разбойниками видела еси Сына Твоего, Господа нашего Иисуса Христа, Его же умоли, Владычице, да подаст ми дар милосердия Своего в час смерти моея и да напитает мя Телом и Кровию Своею Божественною, да Тя, Заступницу, славлю во веки.

(Поклон).

 

Молитва 5-я

 

Отче наш. Яко Твое есть Царство. Богородице Дево, радуйся.

О, Надеждо моя, Пречистая Дево Богородице, приими от мене, грешнаго и непотребнаго раба Твоего, сию молитву и Архангельское обрадование в честь и память болезни Твоея, егда видела, ели Сына Твоего, Господа нашего Иисуса Христа, во гробе полагаема, Его же умоли, Владычице, да явится мне в час смерти моея и да приимет душу мою в живот вечный. Аминь.

(Поклон).

О, Премилостивая Дево Госпоже Богородице, чадолюбивая Горлице, небесе и земли Самодержавная Царице, любезная Приемнице всех простирающих к Тебе свои мольбы, печальных Утешительнице, приими от мене, грешнаго и непотребнаго раба Твоего, пяточисленное мое сие моление, в нем же воспоминаю земныя и небесныя Твои радости, умиленно вопия к Тебе сице:

(ЗЕМНЫЯ РАДОСТИ)

Радуйся, Заченшая во чреве без семени Христа Бога нашего. Радуйся, во чреве без болезни Носившая Того. Радуйся, Порождшая чудным смотрением. Радуйся, Восприимшая от волхвов-царей дары и поклонения. Радуйся, яко обрела еси посреди учителей Своего Сына и Бога. Радуйся, яко Рождество Твое преславно из мертвых воста. Радуйся, видевшая возносящегося Своего Создателя, к Нему же Сама душею и телом восшла еси.

(НЕБЕСНЫЯ РАДОСТИ)

Радуйся, девства ради Своего, паче Ангел и всех Святых Преславная. Радуйся близ Пресвятые Троицы Просиявшая. Радуйся, Миротворице нашa. Радуйся, властительнице, обладающая всеми небесными Силами. Радуйся, паче всех дерзновение к Сыну и Богу Своему имущая. Радуйся, Милосердая Мати всем к Тебе прибегающим. Радуйся, яко Твое веселие во веки не скончается.

И мне, недостойному, по неложному обещанию Твоему, в день исхода моего милостива предстани, да под Твоим руководством управлен буду к горнему Иерусалиму, в нем же Прославленно царствуеши с Сыном Твоим, и Богом нашим. Ему же подобает всякая слава, честь и поклонение со Отцем и с Пресвятым Духом в безконечные веки веков. Аминь.

От скверных устен моих и от мерзкаго сердца, от души оскверненной, приими, Госпоже Царице, сие похваление, Радосте моя, приими, яко же вдовии прияла еси две лепты и даруй ми принести Твоей благости дар достоин, о Владычице моя, Пречистая Дево, Небесная Царице, якоже хощеши и волиши. Паче же и научи мя, что ми подобает тебе, Матери Божией глаголати и к тебе Единой грешных Прибежищу и Утешению. Радуйся, Владычице, да и аз многогрешный раб Твой, радостно зову Тебе, Всепетой Матери Христа Бога нашего. Аминь.

На Твой пресвятый образ взирая, яку истиную Самую Тя зря Богородицу, верою сердечною и любовию от души припадаю и покланяюся с предвечным на руку Твоею держимым Младенцем, Господом нашим Иисусом Христом. Боголепно почитаю и молю Тя со слезами, покрытый мя покровом Твоим от враг видимых и невидимых. Ты бо род человеческий ввела еси в Царство Небесное. Аминь.

 





©2015 megapredmet.ru Все права принадлежат авторам размещенных материалов. Обратная связь...