МегаПредмет


Обратная связь

ПОЗНАВАТЕЛЬНОЕ

Сила воли ведет к действию, а позитивные действия формируют позитивное отношение


Как определить диапазон голоса - ваш вокал


Как цель узнает о ваших желаниях прежде, чем вы начнете действовать. Как компании прогнозируют привычки и манипулируют ими


Целительная привычка


Как самому избавиться от обидчивости


Противоречивые взгляды на качества, присущие мужчинам


Тренинг уверенности в себе


Вкуснейший "Салат из свеклы с чесноком"


Натюрморт и его изобразительные возможности


Применение, как принимать мумие? Мумие для волос, лица, при переломах, при кровотечении и т.д.


Как научиться брать на себя ответственность


Зачем нужны границы в отношениях с детьми?


Световозвращающие элементы на детской одежде


Как победить свой возраст? Восемь уникальных способов, которые помогут достичь долголетия


Как слышать голос Бога


Классификация ожирения по ИМТ (ВОЗ)


Глава 3. Завет мужчины с женщиной


Оси и плоскости тела человека


Оси и плоскости тела человека - Тело человека состоит из определенных топографических частей и участков, в которых расположены органы, мышцы, сосуды, нервы и т.д.


Отёска стен и прирубка косяков Отёска стен и прирубка косяков - Когда на доме не достаёт окон и дверей, красивое высокое крыльцо ещё только в воображении, приходится подниматься с улицы в дом по трапу.


Дифференциальные уравнения второго порядка (модель рынка с прогнозируемыми ценами) Дифференциальные уравнения второго порядка (модель рынка с прогнозируемыми ценами) - В простых моделях рынка спрос и предложение обычно полагают зависящими только от текущей цены на товар.

Святитель Димитрий, митрополит Ростовский





 

Тропарь, гл. 8. Православия ревнителю, и раскола искоренителю, Российский целебниче, и новый к Богу молитвенниче, списаньми твоими буих уцеломудрил еси, цевнице духовная, Димитрие блаженне, моли Христа Бога спастися страждущей стране Российстей и православным людям ея.

Кондак, гл. 8. Звезду Российскую от Киева возсиявшую, и чрез Новоград Северский в Ростов достигшую, всю же страну нашу ученьми и чудесы озарившую, ублажим златословеснаго учителя Димитрия; той бо всем вся написа, яже к наставлению, да всех приобрящет, Павел, Христу, и спасет правоверием души нашa.

 

Молитвы на каждый день седьмицы подвижника Нило-Сорской пустыни иеросхимонаха Нила

 

 

Воскресение

 

Всемилостивая Дево Богородице, Мати щедрот и человеколюбия, прелюбезная Надежде и Упование мое! О, Мати пресладкаго, превожделеннаго и всяку любовь превосходящаго Спасителя Иисуса Христа, человеколюбца Бога моего, Свете помраченныя души моея! К Тебе аз многогрешный и безнадежный припадаю, Тебе молюся, Источниче милосердия, Дево Марие, яже бездну милосердия и пучину щедрот и человеколюбия рождшая: помилуй мя, помилуй мя, вопию ти болезненно, помилуй мя всего уязвленнаго, в лютая разбойники впадшаго, и от одежды, в нюже облече мя Отец, увы мне, обнаженнаго. Тем и лежу наг всякаго благотворения, возсмердеша и согниша раны моя от лица безумия моего. Владычице моя, Богородице, молю Тя смиренно, воззри на мя милостивым Твоим оком и не вознушайся мене всего помраченнаго, всего оскверненнаго, всего в тине сластей и страстей погруженнаго, люте падшаго и возстати не могущаго. Умилосердися убо на мя и даждь ми руку помощи, воздвигни мя из глубины греховныя, о, Радосте моя! Избави мя от обышедших мя; просвети лице Твое на раба Твоего, спаси погибающаго, очисти оскверненнаго, возстави падшаго люте: можеши бо вся, яко сущи Мати Бога всемогущаго. Излей на мя елей милосердия Твоего, и вино умиления точити ми подаждь: Тебе бо воистину едину надежду стяжах в животе моем: не отрини убо мене к Тебе притекающаго, но виждь скорбь мою, Дево, и души желание, и сие приими и спаси мя, Ходатаице спасения моего. Аминь.

 

Понедельник

 

От скверных уст приими моление, о, нескверная, чистая и пречистая Дево Богородице, и не возгнушайся моих словес, о, Радосте моя, но призри на мя, помилуй, Мати Зиждителя моего! Во время живота моего не остави мене: веси бо Владычице, яко на Тя всю мою надежду возлагаю, и все упование мое о Тебе есть. Тем и во время смерти моея предстани ми, Помощнице моя, Радосте моя: не остави мене тогда, яко многим грехом повинен есмь, окаянный, и трепещу, помышляя час оный; но Радосте моя, яви ми тогда лице Твое, удиви на мне милость Твою, Ходатаице спасения моего; изми мя, Владычице, от лютости бесовския и страшнаго и грознаго испытания воздушных духов, и злобы их избави, и всю тогдашнюю скорбь и печаль на радость преложи, Твоим просвещением. И сподоби безбедно прейти ми начала и власти тьмы и достигнути поклонитися на престоле славы седящему Христу и Богу нашему со безначальным Его Отцем и Пресвятым Духом, во веки. Аминь.

 

Вторник

 

О, Пресвятая Владычице моя Богородице, Ангелов и Архангелов, Херувимов и Серафимов пречестнейшая и всех святых пресвятейшая, Дево Мати Божия! Спаси мя, смиреннаго и грешнаго раба Твоего: Ты бо веси, всемилостивая Госпоже, яко всю мою надежду по Бозе на Тя возлагаю, и несть ми инаго прибежища спасительнаго, токмо Ты, всеблагая; Ты моя крепость, Владычице, Ты моя и сила, Ты мое радование в скорбех, Ты мое пристанище во искушениях, Ты мое исправление в падениях, Ты и спасение мое всенадежное, о, Мати Зиждителя и Господа моего! Помози ми плавающему в пучине жития сего, люте обуреваемому и бедствующему от потопления греховнаго. Даждь ми руку помощи, Помощнице моя, и избави мя от тимения глубины, да не погрязну в бездне отчаяния: буря бо грехов и страстей возста на мя, и волны беззаконий погружают мя. Но Ты, милосердная Мати, Пристанище безстрастия, настави и спаси мя, безнадежных Надеждо и Ходатаице спасения моего. Аминь.

 

Среда

 

Богородице, Ты еси упование мое, Ты ми еси стена и благонадежное пристанище и спасительное прибежище, утомляемому страстей нахождением. Спаси мя от всех враг моих, гонящих душу мою и ловящих ю различными искушениями: на пути бо сем, по нему же хожду, многия сети сокрыша ми; многия соблазны; многия неудобства, многия прелести, многия немощи душевныя и телесныя уловляют мя в падения греховныя. И уже аз окаянный впадох в сети вражия, и связан и держим есмь ими: и что сотворю, отчаянный аз, недоумею. Аще бо восхощу покаятися, нечувствием и ожесточением одержим есть, аще же плакати понуждаются, не имам сокрушения сердечнаго и слез ни поне единыя капли. Увы, окаянства моего! Увы, бедности моей! Увы, лишения моего! К кому убо прибегну прочее повинный аз? К Тебе, благоутробная Мати Господа и Спаса нашего, ненадежных Надеждо, Стено и Покрове к Тебе притекающих! Не отрини убо мене сквернаго: Тебе бо едину в жизни моей стяжах утеху, Дево Марие Богородице, и к Тебе единей во всякой нужде прибегаю со дерзновением: не остави убо мене в жизни сей и во время смерти моея предстани в помощь, Помощнице моя, да узрят Тобою побеждении, Владычице, Ходатаице спасения моего. Аминь.

 

Четверг

 

Кто Тебе по достоянию ублажити может, Пресвятая Дево, кии уста воспети способны Твое величие, всяк смысл превосходящее? Вся преславная о Тебе содеянная таниства, Богородице, выше смысла и слова суть; красоте девства Твоего и пресветлои чистоте Твоей, удивишася Херувимы и ужасошася Серафимы; чудесе бо рождества Твоего нетленнаго ни человеческий, ни ангельский язык изрещи может. От Тебе бо безлетный и единородный Сын Божий, Бог Слово, неизреченно воплощся, родился и с человеки поживе, и Тя, яко Матерь Свою, зело возвеличии, Царицу Тя всея твари показа, нам же известное спасения пристанище. Тем вси под кров Твой притекающии, различными скорбями и болезньми одержимии, приемлют от Тебе богатно утешение и исцеление, и Тобою от бед спасаются: Ты бо еси воистину Мати всех скорбящих и обремененных, печальных Радость, больных Целительница, юных Хранительница, старости Жезл, праведных Похвала, грешных спасения Надежда и к покаянию Путеводительница: всем бо всегда предстательством Твоим помогавши и всех заступавши, Всеблагая, прибегающих к Тебе с верою и любовию. Ты и мне помози отчаянному деяний моих ради, Заступнице усердная рода христианскаго; заступи мя, да не до конца погибну во гресех, ибо не имам иного прибежища и покрова, разве Тебе Владычице Мати Живства; не остави убо мене и не презри мя, но ими же Сама веси судьбами, спаси мя, яко благословенна еси во веки веков. Аминь.

 

Пяток

 

Тебе предаю в защищение живот мой и по Бозе всю надежду спасения моего на Тя возлагаю, Влыдычице Дево Богородице. Молю Тя, раб Твой, не презри мя многия грехи имущаго, но виждь скорбь мою о сем и недоумение и подаждь ми ослабу и утешение, да не до конца погибну. Простри десницу Твою, Чистая, изми мя от тимения дел моих и постави на чистую пажить заповедей Христа, Царя и Бога моего, да творю я присно, Тобою укрепляем. От грехов лютых избави мя, Владычице, и покаяние спасительно мне ниспосли, к Своему Сыну и Богу матерним ходатайством Твоим.

Свет неизреченный возсиявшая, просвети мою тьму душевную, грехми ей прибывшую, Радосте моя, избави мя от обышедших мя невидимых врагов; грехи бо мои мнози и тяжки суть, врази мои люти зело, смерть близ, совесть моя мя обличает, геенна огненная устрашает, червь неусыпаемый, скрежет зубный, тартара тьма кромешная в трепет мя приводят, ибо ожидают мя прияти, злых дел моих ради. Увы мне! Что сотворю тогда и к кому прибегну, да спасена будет душа моя! К Тебе единей, сладкая Марие Богородице, услаждающая на Тя уповающим горесть смерти, и избавляющая взывающих к Тебе от лютыя геенны. Ты и мне помози, Всеблагая, неимущему тогда иныя помощи, токмо Тебе, Всепетая.

Спаси мя от ужасов смертнаго часа и лютости тогда бесовския, спаси мя от власти духов злобных на мытарствах воздушных по смерти: яви, молю Тя, яви ми тогда пресветлое лице Твое, Владычице, и не остави мя безпомощнаго.

О, Милосердная Мати! Преклонися на милость ко мне, лишенному милости от дел моих и умоли Его же родила еси плотию Христа, Спасителя и Бога нашего. Нас ради на кресте пречистую кровь Свою излиявшаго, да и аз причастник буду Богом заслуг Его крестных пред Отцем Его, и их ради получу грехов прощение и вечное спасение и прославлю неизреченное милосердие Твое Богородице, и Твое милостивое предстательство в безконечныя веки. Аминь.

 

Суббота

 

Радуйся, Дево Богородице, Пристанище и Предстательство убогия души моея, Надеждо сладкая спасения моего! Радуйся, радость от Ангела приемшая в благовещении имеющаго воплотитися от Тебе Бога Слова! Радуйся, всех Зиждителя в Твоих ложеснах носившая! Радуйся, в Бога плотию рождшая миру Спасителя. Радуйся, в рождестве девство нетленно сохраншая! Радуйся, от волхвов дары приемшая и поклонение их от Тебе Родшемуся видевшая, и пастырей преславная о Нем словеса слышавшая! Радуйся, отрока Иисуса, Сына Твоего и Бога во храме среди законоучителей обретшая радостно! Радуйся, болезни лютыя в страдании крестном, распятии и смерти Сына Твоего, пресладкаго Иисуса, испытавшая, воскресением же Его тридневным обрадованная светло! Радуйся, вознесение Сына Твоего и Бога, со ученики Его во славе небесней видевшая! Радуйся, от Него ниспосланнаго Духа Святаго, в горнице Сионстей в виде огненных языков нисшедшаго со ученики Господни приемшая! Радуйся, на земле ангельски пожившая! Радуйся, чистотою и святынею вся ангельския чины и всех святых лики превосходящая! Радуйся, возвеличенная славою пришестием к Тебе Сына Твоего и Бога! Радуйся, Того святым рукам душу Свою радостно предавшая! Радуйся, славно превознесенная Твоим на небеса с телом восшествием! Радуйся, по преставлении твоем боговидцам Апостолам в третий день явльшаяся! Радуйся, на небесех от Отца и Сына и Святаго Духа диадимою вечнаго царствия увенчанная! Радуйся, от всех небесных сил приснопеваемая! Радуйся, близ престола Персвятыя Троицы на престоле славы возседящая! Радуйся, Бога с человеки примерения Виновнице; Радуйся, небесными и земными господствующая Царице! Радуйся, яко ничтоже невозможно есть Твоему ходатайству! Радуйся, яко вси верно к Тебе притекающии спасаются! Радуйся, яко Тобою скорбящии утешение, болящии исцеление, бедствующии благовременную помощь получают! Молю убо Тя, обрадованная Владычице: потреби и во мне печаль греховную и даждь ми радость спасения, даждь ми слезы утешительныя, умиление всегдашнее, покаяние истинное и исправление совершенное. Не возгнушайся мене, Владычице, но приими милостиво сии гласы радостныя, мною убогим Тебе приносимыя, и предстаними в помощь во время безпомощия моего в час страшный оный, егда разлучитися имать душа моя от окаяннаго моего тела: тогда молю, предстани, ми в помощь и избави мя, повиннаго во гресех, наказания за них вечнаго, да не явлюся радование бесом и пища геене огненной, Ей, Владычице моя, не попусти узрети души моей страшнаго и грознаго прещения и истязания демонскаго, грешникам уготованнаго, но предвари и спаси мя раба Твоего в час оный ужасный, да славлю Тя во веки, едина Надеждо моя и Ходатаице спасения моего. Аминь.

 





©2015 megapredmet.ru Все права принадлежат авторам размещенных материалов. Обратная связь...